Wijziging doorgeven

Ik ga samenwonen met mijn partner. Hoe nu verder?

Een nieuwe stap in uw wooncarrière, samenwonen! Indien u de hoofdhuurder bent, en uw partner wil bij u komen wonen dan dient u dit bij Woonhave te melden. Er zijn een aantal varianten mogelijk:

– Wilt u dat uw partner op het huurcontract komt en dus ook dezelfde rechten als de hoofdhuurder krijgt? Dan kunt u de wijziging gemakkelijk online doorgeven via Mijn Woonhave op https://mijn.woonhave.com. Wij zullen dit verzoek dan in behandeling nemen. Er wordt bijvoorbeeld gekeken naar (o.a.) de financiële situatie.

– Gaat u samenwonen met uw partner en wilt u uw partner alleen inschrijven bij de gemeente? Dat kan ook. Dan is uw partner geen medehuurder maar medebewoner/inwonend. Uw partner maakt dan geen aanspraak op de huurwoning, mocht de situatie in de toekomst veranderen. U kunt dit via Mijn Woonhave aan ons doorgeven. In sommige gemeenten is er een Verhuurdersverklaring nodig van Woonhave ten behoeve van de inschrijving. U kunt ook via Mijn Woonhave aanvragen.

– Bent u gehuwd of heeft u een geregistreerd partnerschap? Dan is uw partner van rechtswege medehuurder en maakt dan aanspraak op de huurovereenkomst. U hoeft hiervoor niets te doen.

Bel ons

Staat uw vraag er niet bij?

Neem gerust telefonisch contact met ons op. We zijn op werkdagen van half 9 tot 5 bereikbaar. Buiten kantooruren zijn we ook 24/7 bereikbaar voor calamiteiten en spoedeisende zaken die écht niet kunnen wachten.

Bel ons op 010 268 5555
Alle rechten onder voorbehoud © 2024 - Woonhave
Baked by : The Web Bakery