Ik zoek een woning

Hoe gaat Woonhave om met de Wet Goed Verhuurderschap?

Op grond van de nieuwe Wet Goed Verhuurderschap is iedere verhuurder/verhuurbemiddelaar verplicht om zich te onthouden van elke vorm van discriminatie – het maken van ongerechtvaardigd onderscheid – richting huurders of woningzoekenden.

Woonhave zal woningzoekenden niet vragen om niet relevante informatie zoals etnische of culturele achtergrond, religieuze gezindheid, politieke gezindheid of fysieke gezondheid.

Om in aanmerking te komen voor één van onze huurwoningen, dient u aan een aantal voorwaarden te voldoen. De meest algemene voorwaarden zijn als volgt:

  • Een inkomensnorm waarbij het bruto maandinkomen (exclusief vakantiegeld) minimaal gelijk dient te zijn aan 3 tot 4 keer de huurprijs, hierop zijn in specifieke situaties uitzonderingen mogelijk (bijvoorbeeld bij het bezit van vermogen);
  • U dient de woning zelf te bewonen en zich in te schrijven bij de gemeente op het adres van de gehuurde woning;
  • Woonhave verhuurt niet aan woningdelers die geen duurzame gemeenschappelijke huishouding voeren;
  • Voor een aantal complexen wordt een minimale leeftijd gehanteerd van 55 jaar. Indien van toepassing zal dit in de advertentie van de huurwoning worden weergegeven;
  • Indien een woningzoekende reageert op een aangeboden woonruimte vragen wij om de volgende objectieve en relevante informatie aan te leveren: Download Checklist Woonhave;
  • Een kredietwaardigheidsonderzoek is onderdeel van onze toewijzingsprocedure;
  • U mag geen betalingsachterstand hebben bij uw huidige verhuurder of hypotheekverstrekker;
  • Het indienen van vervalste documenten om in aanmerking te komen voor een huurwoning is in alle gevallen en zonder uitzondering een directe reden voor afwijzing;
  • De algemene bepalingen huurovereenkomst woonruimte zijn van toepassing op onze huurovereenkomsten.

De motivering van de uiteindelijke selectie van de volgens Woonhave meest (bij de huurwoning) passende kandidaat zal door de makelaar aan de afgewezen kandidaat-woningzoekenden worden bekendgemaakt.

Voor de verhuur van onze woningen werkt Woonhave samen met makelaars door het hele land. Iedere makelaar heeft een eigen portaal waar woningzoekenden zich aanmelden bij interesse in één van onze huurwoningen. Indien een woningzoekende een woning heeft bezichtigd en nog steeds interesse heeft, biedt dit portaal de mogelijkheid om de benodigde documenten in een beveiligde omgeving aan te leveren.

Bel ons

Staat uw vraag er niet bij?

Neem gerust telefonisch contact met ons op. We zijn op werkdagen van half 9 tot 5 bereikbaar. Buiten kantooruren zijn we ook 24/7 bereikbaar voor calamiteiten en spoedeisende zaken die écht niet kunnen wachten.

Bel ons op 010 268 5555
Alle rechten onder voorbehoud © 2024 - Woonhave
Baked by : The Web Bakery